שמואלי-עידו אדריכלים | פרויקט החודש | יולי 2015 | שמואלי-עידו אדריכלים

פרויקט החודש | יולי 2015

Models (34 of 78)

פרויקט החודש – יולי 2015 : בית הקובייה

מגרש הבית יושב בגבול הישוב, במדרון שלמרגלותיו נפרש נוף עוצר נשימה. שני מרכיבים טבעיים אלו, של מדרון וטבע פתוח גולמו

היטב בתוך הרעיון התכנוני של הבית.

תכנון הבית מטפל באופן מרתק במערכת היחסים שבין הפנים לחוץ, בין הבית לגן, באופן שבו הגן והבית מייצרים מערכת יחסים שבה

כול אחד מהם מגדיר את עצמו לנוכח האחר, כלומר, הבית מובן במלואו אך ורק כאשר "קוראים" אותו יחד עם הגן ולהיפך.

הצורה הבסיסית שמגדירה את הבית היא קובייה. את הקובייה חילקנו לרבעים, כאשר שתי קוביות הן מלאות ומבנות את פנים הבית

ושתי קוביות הן ריקות ומבנות את החוץ, בהיפוך.

1D    tzofim_slide_1

        פירוק הקובייה לרבעים                               שכפול הקובייה בזווית ויצירת גנים המחוברים לבית

מהקוביות הריקות השארנו קורות ועמודים הממשיכים את מבנה הבית מבחינה גיאומטרית, ומותירים אזכור של הקובייה השלמה. אלה

תוחמים את החללים הפתוחים הניצבים אל מול המרחב הפתוח. השארת הקורות והעמודים, ובנייה של מעין ארקדה, תוחמת את החללים

הפתוחים ובכך מגדירה אותם כחלק בלתי נפרד מהבית. פעולה זו מייצרת את מערכת היחסים בין הפנים לבין החוץ עם מרחביו הפתוחים

והאינסופיים. לדוגמא, חלל הגן "כלוא" בין הבית לארקדה משמש כמתווך בין הבית לנוף, ובעזרתו ניתן לשלוט ברמת החשיפה של הבית

לנוף ולהיפך.

bar_ilan_outsideIMG_1552

      ארקדות מקיפות את הבית ויוצרות חללי חוץ                                          יציקת העמודים אל מול הנוף

חזית הכניסה לבית הפונה לרחוב, עשויה קירות לבנים אטומים, ובנויה בצורת קובייה, ממנה גרענו חלק החושף את חלל המדרגות של

הבית, החלל המקשר בין המפלסים ורטיקלית, ומכניס אור לכל הקומות.

החזית האחורית הפונה אל הנוף פתוחה כולה, ועשויה דלתות זכוכית גדולות. המפתחים הגדולים אל הנוף מכניסים את הטבע אל תוך

הבית, ומעצימים את התחושה של חלל גדול ומרווח.

Entrence_final_flattengarden_main_final

        החזית הקדמית – פונה לרחוב                                                 החזית האחורית – פונה לנוף

בתכנון הבית והגנים, ישנה התייחסות להימצאותו על מדרון, טופוגרפיה שקיימת בשטח. מחד, הבית יושב על המגרש כמקשה אחת וצופה

אל עבר המדרון, ומאידך פירוק הקובייה ותכנון הגנים כטרסות היורדות אל תחתית המדרון משמרים את הטופוגרפיה הקיימת.

החומרים המתוכננים לשימוש בגמר הבית: קירות חוץ טיח לבן, אבן בזלת, עץ וברזל.

4IMG_15553

        שלב א – כלונסאות ותפסנות לקורות קשר                                            שלב ב- יציקת קורות קשר                                        שלב ג – יציקת קומת מרתף

נשמח לשתף אתכם בהמשך בהתקדמות הבנייה עד לסיומה….

שטח המגרש – 520 מ"ר

שטח הבית – 250 מ"ר

מספר קומות – 3

המזמין – זוג + 3 ילדים

לתמונות נוספות הקלק כאן

site by Triotech